10 februari 2012

Stackars Reinfeldt!

Det är med gott humör som jag läste dagens analys av Göran Eriksson i SvD.
Han menar att efter en höst och vinter i medieskugga är det dags för Fredrik Reinfeldt att träda fram i strålkastarljuset igen.
Att återträdet skedde med ett utspel vars möjlighet till hav av satiriskt material nog var oförutsett. Undrar om kommunikationen med propagandaminister Schlingmann hade havererat. Eller var det medvetet för att slita bort blicken från de trygghetssystem vars utarmning motverkar utveckling av vårt samhälle. 
För det är nog som Göran Eriksson skriver:
"Man kunde ju hur som helst tycka att regeringsalliansen borde vinna sympatier när huvudmotståndaren ägnar sig åt självskadebeteende. Men i SvD/Sifos väljarbarometer för januari, som genomfördes före Juholts avgång, ledde regeringspartierna bara med 2 procentenheter före det gamla rödgröna blocket.
Och den sammanvägda trenden i de senaste månadernas svenska mätningar har varit att skillnaden mellan blocken minskar.
Men beror det på
1. att regeringen haft svårt att nå ut till väljarna ?
2. att väljarna inte är så imponerade av det som ändå har nått ut till dem? "
Kan det vara så att det är alternativ 2 som är riktigt? Att fjällen börja falla från ögonen på alla som bor i kommuner som tvingas höja skatten, som har föräldrar som behöver äldrevård och vars barn kanske ska gå i förskola eller skola?

Ett tips i all välmening till statsministern är att fortsätta att hålla sig till säkra ämnen som Tacos, Da Buzz och recensera sin egen politik som oemotsagd expertkommentator i Aktuellt.

Peter Andersson, Peter Högberg, Anybody's place på ämnet.

fler blogginlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se
Fler bloggar om: Politik, Intressant,

1 kommentar:

  1. Snarare handlar det väl om att Reinfeldt bara i andra hand är partiledare för (M), i första hand är han kapitalets tjänare. Detta betyder att han även måste se till att (S) gör det lite bättre nu efter partiledarbytet och vridningen högerut, eftersom det finns starka intressen som vill konsolidera den ännu bättre kontroll detta gett dem över (S). Det handlar givetvis också om att se till att undvika en utveckling där (V) gradvis utmanar (M) som tyngdkraften i svensk politik. Alltså behövs hittas på saker för att försöka få det att verka som om (M) och (S) möjligen inte i slutändan tjänar samma intressen.

    M. E.

    SvaraRadera